top of page
  • Mathias Holmberg

Föreläsning: Kulturkraft och platsutveckling

Updated: Sep 26, 2022

Onsdag, 5 okt, 2022

17.00 - 19.00 Plats: Landskapslaget, Södermalmsallén 12, Stockholm

 

Välkomna till föreläsning och samtal om kulturens kraft i det offentliga rummet och i platsers utveckling. Tillsammans med Landskapslaget bjuder Föreningen för Cultural Planning in alla intresserade till en fysisk träff i Stockholm.


Foto: Tensta konsthall

Landskapslaget har profilerat sig med att lyfta fram kulturens möjligheter i stadsutveckling, bland annat genom rapporten ”Kulturkraft i det offentliga rummet”. Karin Lekberg och Lise Hellström från Landskapslaget berättar om rapporten och metoden "Aktiv väntan" för att aktivera platser. Apostolis Papakostas, professor i sociologi på Södertörns högskola, har medverkat i framtagandet av rapporten och kommer presentera forskning om kultur och konst i platsers utveckling. Anna Sommardal och Mathias Holmberg från Föreningen för Cultural Planning beskriver möjligheterna med metodiken i Cultural Planning och likheter med Placemaking.


> Anmälan sker per mail till culturalplanningsweden@gmail.com senast 4 oktober.


Välkomna till inspirerande samtal, dela kunskap och nätverka!Medlemskap

Alla är välkomna till föreläsningen som är gratis. Vill du bli medlem i föreningen så finns information här om hur du som privatperson eller din organisation kan bli del av Föreningen för Cultural Planning i Sverige.


448 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page